понеделник, 22 ноември 2010 г.

Един ден с... Назар и Нино






Един ден с... Назар и Нино



Техните истински имена са Димитър Колев и Нино Гамгонеишвили-Колева. Това, което ги свързва, е музиката и... любовта. Днес те са заедно на сцената и в живота. И както може да се досетите съвместното им занимание е свързано с изкуството.

Димитър Колев-Назар е поп изпълнител. Противно на всички очаквания той е завършил „Тюркология” в СУ „Св. Климент Охридски“. С музика започва да се занимава през 2000 г., когато излиза първият му самостоятелен албум – „Вулкан момче“. С неговата поява започват и турнетата му по света – Швейцария, Сърбия, Турция и много други. Не след дълго е забелязан и поканен да запише албум за сръбската компания Best records. Желанието му за голяма кариера го завежда на фестивал за поп и фолклор в Истанбул, където печели второ място и първа голяма награда в дискографията си. Там среща и любовта на живота си – Нино. През 2006 г. Митко създава фондация „Назар Мюзик“, чрез която цели да подпомага културата, младите таланти и хората, изпаднали в беда.

Нино Гамгонеишвили-Колева е на 26 г. и е грузинка. Расте в семейство на музикант и футболист. Майка й е майстор пианист в Тбилиската опера, а баща й – бивш треньор на „Динамо” (Тбилиси). Успоредно с обучението си за придобиване на средно образование тя учи и в школа за надарени деца, което по-късно й дава възможност да влезе в местната консерватория без приемни изпити. Там завършва през 2000 г. със специалност „Оперно пеене“. С Димитър Колев-Назар се запознава в Истанбул. Там се озовава, след като решава да избяга и по този начин да се противопостави на семейното решение да я оженят по сметка. В турския град се укрива при приятелка на майка си. Майка й я подкрепя, като застава зад решението на дъщеря си, докато баща й държи тя да свърже живота си с намерения от него жених. Нино казва, че винаги е искала да се омъжи по любов и животът й да тече на бързи обороти. Твърди още, че е човек на действието и в повечето случай първо върши нещо, а след това мисли дали е трябвало да го направи. Въпреки всички препятствия днес двамата живеят в мир и разбирателство и всеки ден благодарят на съдбата, че ги е срещнала.


Текст : Владимир Христовски

Няма коментари: