събота, 4 април 2009 г.

Димитър Колев - Назар и Нино Гамгонеишвили пяха на 50-годишния творчески юбилей и презентация на стихосбирката "ДУШАТА МИ Е ХРАМ" на 27.03.2009г.


Димитър Колев - Назар и Нино Гамгонеишвили пяха на 50-годишния творчески юбилей и презентация на стихосбирката "ДУШАТА МИ Е ХРАМ" на поетесата Крася Титянова в Съюза на българските журналисти.
Дуета Назар и Нино за първи път представи най-новата си песен "ДУШАТА МИ Е ХРАМ", по текст от последната стихосбирка на поетесата Крася Титянова.



КРАСЯ ТИТЯНОВА
Поетеса, журналистка, кинопродуцент. Член на Управителния съвет на съюза на свободните писатели. Зам-председател на салона за литература, изкуство и наука към СБЖ. Председател на журналистическо дружество "Меридиани". Художествен директор на списание "Зорница". Автор и водещ на телевизионното предаване "Зорница" в ЕКО телевизия. Управител на ИК "Титан" за детска и художествена литература. Родена в София. Завършила журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Специализирала в Международния университет в София - мениджмант и маркетинг на телевизионните програми. Работила е над 15 години в Българска национална телевизия. Автор и редактор е на повече от 200 телевизионни филма, излъчени по БНТ. Работила е и в телевизионен канал "2001", където е водила две телевизионни рубрики на живо и е автор на повече от 150 предавания. Била е създател и директор на детския вестник "Вяра за нашите деца." Издала е стихосбирките "Душата ми е храм", "Под чуждо слънце в очите", "Нестинарска Богородица", детската книга "Приказка за патилата - преведени на няколко езика. Носител е на много наши и международни награди - на Комитета за телевизия и радио, на Съюза на българските журналисти, на Комитета за култура, на литературната награда за поезия "Петър Алипиев" и на пет европейски награди за поезия на Академията за култура "Алдо Моро" - Италия.

Няма коментари: